• امروز : یکشنبه - ۱۷ تیر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 7 July - 2024

شهدای هفته وحدت؛ سه شهید یک خانواده اهل سنت در یک نگاه

  • 28 مهر 1400 - 11:34
«گروهک‌های ضدانقلاب سنگ دل‌تر از این حرف‌ها بودند که بخواهند به التماس مردم، یک زن بی گناه را آزاد کنند. آنها در کنار روستا،برادر شیرخوارم را از مادرم جدا می‌کنند و به خواهر کوچکم تحویل می‌دهند. آن از خدا بی‌خبرها مادرم را در برابر دیدگان خواهر کوچکم و برادر شیرخوارم به شهادت می‌رسانند و از روستا متواری می‌شوند.»


به گزارش افق جنوب، دومین روز از هفته وحدت به نام شهید «مریم امین‌پور» نامگذاری شده است. به همین مناسبت مروری بر زندگی این شهید اهل سنت خواهیم داشت.

مریم امین‌پور در اولین روز از فروردین ماه سال ۱۳۲۳ در روستای ایرانخواه از توابع شهرستان سقز متولد شد. پدرش کریم کشاورزی می‌کرد و مادرش بانو خدیجه به کار خانه‌داری مشغول بود. مریم به دلیل وضعیت نامناسب روستاهای مناطق محروم هیچ گاه نتوانست وارد مدرسه شود و به همین خاطر خیلی زود کار خانه‌داری را در کنار مادرش یاد گرفت و در سنین جوانی ازدواج کرد و صاحب دو فرزند پسر و پنج فرزند دختر شد.

مریم که بعد از ازدواج به اتفاق همسرش به شهرستان سقز مهاجرت کرده بود، در اولین روز از خردادماه سال ۱۳۶۳ زمانی که به دیدن خانواده‌اش رفته بود به اسارت گروهک‌های ضدانقلاب درآمد و در روستای ایرنخواه توسط گروهک‌های ضدانقلاب تیرباران شد و به شهادت رسید.

یکی از فرزند شهید مریم امین‌پور روایت می‌کند: «آن روزها ما در شهر سقز اقامت داشتیم و چند روزی می‌شد که پدر بزرگم از زندان گروهک‌های ضد انقلاب آزاد شده بود. مادرم تصمیم گرفته بود که برای دیدن پدرش به روستای ایرانخواه برود. موضوع را با من در میان گذاشت، اما من مخالفت کردم؛ چون گروهک‌ها به شدت با خانواده ما دشمنی داشتند و منطقه نیز در آن روزهای به خاطر حضور گروهک‌های ضد انقلاب آلوده بود.

مادرم بی قراری می‌کرد و تصمیم گرفته بود هر طور شده پدرش را ملاقات کند. به همین خاطر به همراه خواهر کوچکم و برادر شیرخواره‌ام به طرف روستای ایرانخواه حرکت کردند. گروهک‌های ضد انقلاب که با خانواده ما دشمنی داشتند، از حضور مادرم در روستای ایرانخواه باخبر می‌شوند و به همین خاطر خانه پدر بزرگم را محاصره می‌کنند. مادرم که اصلاً سلاحی به همراه نداشته به اسارت نیروهای ضدانقلاب در می‌آید.

گروهک‌های ضد انقلاب مادرم را به همراه دو طفل معصومش از خانه بیرون می‌برند. اهالی روستای ایرانخواه سد راه گروهک‌های ضد انقلاب می‌شوند تا مانع به اسارت بردن مادرم و خواهر و برادرم شوند. اما گروهک‌های ضد انقلاب سنگ دل‌تر از این حرف‌ها بودند که بخواهند به التماس مردم، یک زن بی گناه را آزاد کنند. آنها در کنار روستا، برادر شیرخواره‌ام را از مادرم جدا می‌کنند و به خواهر کوچکم تحویل می‌دهند. آن از خدا بی‌خبرها مادرم را در برابر دیدگان خواهر کوچکم و برادر شیرخوارم به شهادت می‌رسانند و از روستا متواری می‌شوند.»

کریم امین پور ـ پدر شهید مریم امین پور ـ نیز نزدیک به دو ماه بعد از شهادت دخترش در روز چهارم مرداد ماه سال ۱۳۶۳ در روستای سبزی برکان به اسارت گروهک‌های ضدانقلاب درمی آید و در همان جا تیرباران می‌شود.

هم چنین محمد امین‌پور ـ برادر شهید مریم امین‌پور ـ بعد از گذشت یک سال از شهادت خواهر و پدرش، در روز بیست و هشتم آبان ماه سال ۱۳۶۴ در شهرستان سقز هنگام درگیری با گروهک‌های ضد انقلاب به شهادت می‌رسد و به خواهر و پدر شهیدش ملحق می‌شود./ ایسنا

لینک کوتاه : https://ofoghjonoub.ir/?p=81970

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.