• امروز : دوشنبه - ۱۸ تیر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Monday - 8 July - 2024

عدالت آموزشی قربانی کرونا

  • 03 مهر 1400 - 9:09
معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش استان بوشهر گفت: ایجاد عدالت آموزشی یکی از وظایفی که آموزش و پرورش در سطح کشور دارد، سوال اما این است که آیا در دوران کرونا و با شرایط زیرساختی توانستیم در سال گذشته عدالت آموزشی را به طور یکسان در اختیار بچه ها قرار دهیم؟.


دستورالعمل خاصی که باعث ادبیات مشترک بین فرهنگیان می‌شود

به گزارش افق جنوب، اسد حصیری اظهار کرد: وقتی که ما صحبت از بازگشایی مدارس می‌کنیم صحبت از مراکز تجمعی بزرگ است، خودِ فرهنگیان، دانش آموزان و کادر اداری مدرسه جمعیتی بالغ بر ۱۵ میلیون نفر از جمعیت کل کشور را تشکیل می‌دهند، پس مدرسه یکی از مراکز تجمعی بزرگ است، به همین خاطر نیاز دارد یک سری دستورالعمل‌های خاصی را برای قطع زنجیره کووید ۱۹ در نظر بگیریم.

وی خاطرنشان کرد: اولین کاری که نیاز است صورت بگیرد این است که دستور العمل خاصی در سطح کشور از طرف معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش با کمک دانشگاه علوم پزشکی ارسال شود، زیرا این امر یک ادبیات مشترکی را بین همه فرهنگیان کشور و استان فراهم می‌کند و باعث می‌شود که همه مطلع شویم اگر مدارس به سمت بازگشایی رفت باید چه کارهایی انجام دهیم، و این حرکت را ما آغاز کرده و نزدیک به دو ماه است که به شکل تدریجی و گام به گام این پازل را تکمیل کرده‌ایم.

دغدغه خانواده‌ها، سلامت مدارس است

معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش استان بوشهر افزود: در حال حاضر دغدغه همه خانواده‌ها سلامت مدارس است، پس این کار مهم برعهده معاونت تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش استان است.

حصیری ادامه داد: تمام تلاش آموزش و پرورش این است که فرایند آموزش را از مهر آغاز کند، این فرآیند یا از طریق فضای مجازی یا از طریق شبکه آموزش صدا و سیما خواهد بود، ولی تاکید آموزش و پرورش بر این است که آموزش‌ها به سمت حضوری شدن بروند، در استان بوشهر حدود ۲۸ درصد مدارس که بیشتر در مناطق روستایی و عشایری هستند زیر ۵۰ نفر جمعیت دارند، پس امکان بازگشایی برای حداقل ۲۸ درصد فراهم است.

گام‌های لازم برای بازگشایی مدارس

وی ضمن اشاره به واکسیناسیون فرهنگیان عنوان کرد: گام اول در راستای بازگشایی مدارس، واکسینه کردن همکاران بود  که ما در دوز اول ۹۹ درصد از همکاران را واکسینه کردیم، و مراکز تخصصی تزریق به همکارانمان داشتیم و برای دوز دوم نیز در حال حاضر به حدود ۷۵ درصد رسیده‌ایم.

این مقام مسئول افزود: مرحله بعد واکسیناسیون، فعالیت‌هایی است که برای مدارس باید انجام می‌دادیم، ما بخشنامه‌ها را ارسال کردیم، و شورای سلامت مدارس را تشکیل دادیم، این شورای سلامت هم شامل مدیر مدرسه، هم مراقب سلامت، نماینده انجمن اولیا و مربیان و شخصی که از دانشگاه علوم پزشکی می‌تواند به مدرسه کمک کند، است. گفتنی است ارسال خود اظهاری و چک لیست‌هایی به صورت روزانه قبل بازگشایی مدارس به ما نشان می‌دهد که آیا مدرسه شرایط بازگشایی را دارد یا خیر؟.

حصیری ضمن اشاره به واکسینه شدن ۹۹ درصد از فرهنگیان استان بوشهر، عنوان کرد: در شش شهرستان استان بوشهر مرکز تخصصی واکسیناسیون معلمان را راه‌اندازی کردیم و در طول ۱۰روز کار واکسیناسیون را به سرانجام رساندیم تا این اطمینان را به خانواده‌ها بدهیم که جامعه فرهنگی خود ایمن هستند و ناقل کرونا نخواهند بود.

وی بیان کرد: در حال حاضر فرهنگیان، والدین، کارکنان مدارس، رانندگان سرویس مدارس واکسینه شده‌اند و دانش‌آموزان نیز به‌تدریج درحال واکسینه شدن هستند لذا کشور ما هم اگرچه با تاخیر اما اکنون می‌تواند هم‌پای سایر کشورهای مدارس را بازگشایی کند.

گسترش آموزش به سمت حضوری، بر اساس اقتضا و تدریجی است

معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش استان بوشهر با بیان اینکه اولویت بازگشایی مدارس برای پایه ابتدایی و کلاس اول و دوم است، گفت: مرحله بعدی برای بازگشایی مدارس، فرهنگ سازی است که وبینارهای مختلفی در سطح استان برای همکاران در سطح فضای مجازی برگزار می‌شود.

حصیری خاطرنشان کرد: اگر ما شاهد موج دیگری از کرونا نباشیم جامعه دارد به سمتی می‌رود که ما در آبان از نظر ایمنی به سطحی نسبی می‌رسیم، به‌حتم دولت در حال سیاستگذاری و واکسینه کردن بخش اعظمی از دانش آموزان است؛ و ما فرآیند آموزش را از یک مهر شروع می‌کنیم و گسترش آموزش به سمت حضوری بر اساس اقتضا و تدریجی است، یعنی هرکجا مدرسه به این نتیجه رسید که ایمن است می‌تواند مجوز بگیرد و به سمت حضوری شدن برود.

کرونا به مسابقات ورزشی دانش‌آموزی آسیب زد

وی یادآور شد: کرونا به همه مسابقات ورزشی آسیب زد، چون امکان برگزاری مسابقات و رویدادها به صورت تجمیعی امکان‌پذیر نبود به سمت افزایش بنیه دانشی دانش‌آموزان در حوزه ورزش رفتیم و تلاش کردیم با ایجاد شبکه‌ها در فضای مجازی دانش ورزشی دانش‌آموزان را ارتقا بدهیم.

معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش استان بوشهر تصریح کرد: مسابقات فوتسال دانش‌آموزی در سطح کشور به صورت فردی با بررسی مهارت فردی برگزار شد.

با فضای مجازی به هدفمان از آموزش نمی‌رسیم

حصیری اظهار کرد: ما با فضای مجازی به چیزی که از آموزش مدنظرمان است دست پیدا نمی‌کنیم، مدرسه که فقط آموزش نیست، آموزش مجازی فرصت بازی، جامعه پذیری، اجتماعی شدن، دوست یابی را از بچه‌ها گرفته و باعث ایجاد گوشه گیری، اضافه وزن و … شده است؛ و یکی از وظایفی که آموزش و پرورش در سطح کشور دارد و در قانون اساسی نیز آمده است، ایجاد عدالت آموزشی در سطح کشور است، آیا ما با این شرایط زیرساختی توانستیم در سال گذشته عدالت آموزشی را به طور یکسان در اختیار بچه‌ها قرار دهیم؟ در استان ما که حداقل چند درصد دانش آموزان از چرخه آموزش خارج شدند.

پروژه مهر بانشاط

وی به برنامه کوچ اشاره کرده و گفت: با برنامه کوچ، قد و وزن دانش آموزان در سال گذشته اندازه گیری شده است که نسبت به سال‌های گذشته حدود ۹ درصد وضعیت سلامتی دانش اموزان بدتر شده بود. از نظر وزن طبیعی استان ما درکشور رتبه ۲۹ بود، ۶۰ درصد دانش آموزان استان وزن طبیعی داشتند، و ۴۰ درصد وزن غیر طبیعی دارند. ۲۱ درصد دانش آموزان اضافه وزن دارند، ۱۳ درصد هم چاقی داشتند، از نظر لاغری نیز ۴درصد دانش آموزان ما لاغر بودند و نیز ۲درصد دانش آموزان خیلی لاغر بودند.

معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش استان افزود: با این شرایط ناپایدار کرونا ما در حوزه تربیت بدنی کاروانی به اسم پروژه مهر و مهر بانشاط داریم که در این پروژه، مدارس کمتر برخوردار را شناسایی کرده و اعتباری برای امکانات ورزشی آن‌ها در نظر می‌گیریم، و میزان اعتبار آن نیز امسال ۴میلیارد ریال است.

آموزش توام با حفظ سلامتی برایمان مهم است

حصیری اظهار کرد: در این فصل کار سختی داریم و در حال آماده کردن مدارس هستیم،  همه دانش آموزان فرزندان خودمان هستند و ما نه تنها حضور برایمان مهم است بلکه حفظ سلامت و تندرستی با آموزش توأمان برایمان مهم است و همه همکاران تمام تلاششان را در این زمینه خواهند کرد. ما بعد از انجام مقدمات کار نظارت را ادامه خواهیم داد، و باید فضای فیزیکی مدرسه را به سمتی ببریم که استانداردهای لازم رعایت شود، فضای ایمنی که باید برای هر دانش اموز در نظر گرفته شود  معادل ۲۵/۲ است، پس باید صندلی‌ها در فاصله گذاری درستی قرار بگیرد، کلاس‌ها باید دارای تهویه باشند، سرویس بهداشتی ها، آبخوری ها، تعطیلی خدمات تغذیه ای، و مکان‌هایی مثل نمازخانه‌های مدرسه، سالن‌های ورزشی و … که امکان تجمع در آن‌ها بود همه را می‌بندیم، مراسم صبحگاهی نیز در سطح حیاط مدرسه خواهد بود.

وی افزود: ما در مدرسه مواردی مثل دانش اموزان بیمار نیز داریم آن‌ها هم باید مراقبت‌های خاص خودشان را داشته باشند.

غربالگری

معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش استان بوشهر در پایان به موضوع غربالگری اشاره کرده و گفت:  مورد دیگر بحث غربالگری است که باید با خانواده‌ها به جایی برسیم که همه متعهد شویم گام اول در کنترل غربالگری است، اگر خانواده‌ها به این نتیجه رسیدند که بچه شان دارای نشانه بیماری است آن‌ها را به مدرسه نفرستند، و گام دوم در غربالگری ما مراقبین سلامت هستیم که اگر متوجه شدیم دانش آموزی شرایط جسمی و فیزیکی مناسبی ندارد آن‌ها  را از سایر دانش اموزان جدا کنیم، و  چک لیست‌های ما در مدارس به صورت روزانه گزارش دهند و این گزارش هاست که می‌تواند مبدا و عامل خوبی برای حفظ سلامت دانش آموزان باشد./ ایسنا

لینک کوتاه : https://ofoghjonoub.ir/?p=77794

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.